ANNA & Co - Wilhelmina van Pruisenweg 55

 

In de zomer van 2017 begon de verbouwing van het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om woonunits te realiseren voor statushouders en jongeren. Eigenaar MRP SoZa verhuurt een deel van het pand aan de gemeente Den Haag. Die gaf ANNA de opdracht een concept te ontwikkelen voor een tijdelijke invulling die een positief startpunt moet bieden aan de bewoners om in te burgeren in de stad.

ANNA werkte het plan uit voor ANNA&Co : een co-workingspace en community in het hart van het gebouw. Hier worden de bewoners van de locatie gekoppeld aan creatieve ondernemers en maatschappelijke initiatieven, en vinden wisselwerkingen plaats waarin bewoners én huurders kunnen leren, kennisdelen, netwerken en zichzelf ontwikkelen. In januari 2018 kreeg ANNA opdracht ANNA & Co te implementeren. Community manager Melissa George is aan boord gekomen om de juiste verbindingen te leggen tussen de bewoners, de gebruikers, de buurt en de stad Den Haag.

Publieksactiviteiten

ANNA & Co staat open voor publieksactiviteiten. Houd de website, instagram en Facebook in de gaten voor de laatste info.
Heb jij een initiatief, idee of activiteit waarmee we de nieuwe Hagenaars aan het netwerk van de stad kunnen koppelen? Neem contact op met Melissa George via melissa@annavastgoedencultuur.nl.

ANNA & Co, het pand SOZA

Het gebouw, op de grens tussen Den Haag en Voorburg,  is ontworpen door architect Herman Hertzberger en werd in 1990 opgeleverd. Kenmerkend zijn de zestien achthoekige kantoortorens die rondom een langgerekte straat zijn gesitueerd. Tot 2015 deed het dienst als Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eind 2015 was het een korte tijd een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers. Een deel van het pand heeft nu als nieuwe bestemming wonen; 840 m2 is beschikbaar voor ANNA & Co; de rest van het gebouw wordt door de eigenaar verhuurd aan andere partijen. Het gehele gebouw is juni 2018 omgedoopt tot SOZA.


 

Meer panden als deze

 

Op zoek naar ruimte?