2020: een onvergetelijk jaar!

2020+KERSTkaart+.jpg

2020 een jaar dat de geschiedenisboeken in gaat om vele redenen. Van elkaar digitaal ontmoeten via ZOOM, Teams, Google Meet of Skype, tot de bloei van allerlei soorten mondkapjes en het ontstaan van het nieuwe begrip en tevens het woord van het jaar: anderhalvemetersamenleving. Dat alles door de COVID-19 pandemie. Een heel bijzonder jaar voor ons allemaal.

Voor ANNA is dit financieel een zeer uitdagend en zwaar jaar geweest. De evenementen tak, een belangrijke inkomsten bron, viel compleet weg. Desondanks willen wij toch een positieve terugblik geven op 2020, want er gebeurde ook hele goede dingen. We nemen je daarom mee naar een aantal hoogtepunten van ANNA.


Panden opleveren en objecten in beheer

Het afgelopen jaar zijn er bij onze beheerafdeling heel wat sleutels uitgewisseld, teruggeven en in ontvangst genomen. Niet alleen omdat ANNA afscheid heeft genomen van een aantal panden, ook omdat we hele bijzondere objecten in beheer kregen.

We namen afscheid van de klassieke gebouwen aan de Javastraat en de Zeestraat in Den Haag. En leverden we het pand aan de Juliana van Stolberglaan op, het pand waar The Hague Tech enorm is gegroeid. Vanwege herontwikkelingen stopte ons uitstapje naar Amsterdam en gaven we de sleutels van de panden aan de Emmalaan en het Orlyplein weer terug.

We verwelkomden dit jaar de voormalige Shell Campus - At The Park in Rijswijk en het voormalige V&D gebouw aan de Leyweg - Pand Zuidwest in Den Haag. Tevens kregen we twee hele unieke en bijzondere objecten in beheer: een kerk en de op een na grootste fietsenstalling van Nederland! We breidden uit aan de Jupiterkade. Middenin het Museumkwartier, aan het Tournooiveld, openden we de deuren van de Creatieve Hub - TV04. En verder niet te vergeten: het voormalige Rabobankgebouw in Voorburg en een uitbreiding in het SOZA gebouw bij Station Laan van NOI.

Als klap op de vuurpijl sluiten we het jaar af met het allernieuwste pand en tevens nieuwe samenwerking in Leiden, voor de gemeente Leiden beheren we het centraal gelegen pand aan het Stationsplein 11.

Nieuwe Samenwerkingen

Dit jaar zijn er ook mooie nieuwe opdrachtgevers bijgekomen, waaronder Kadans, Steenvlinder, Gemeente Leiden en Waaijer Projectrealisatie. Wij zijn erg blij met zowel onze ‘oude’ als nieuwe opdrachtgevers!


Meer dan ooit: Kunst, cultuur en creatie

Fragment uit Stripped To The Essence. Anne Schaarschmidt & Anastasia Loginova

Fragment uit Stripped To The Essence. Anne Schaarschmidt & Anastasia Loginova

Vanuit verschillende hoeken kregen wij de vraag of onze panden gedurende de pandemie wel gebruikt konden blijven worden. Met de nodige maatregelen wilde ANNA dat natuurlijk stimuleren. De galeriehouders van KV02 hadden al snel een eigen corona protocol ontwikkeld waardoor ze toch geïnteresseerden konden ontvangen. De toen nog lege fietsenstalling onder Den Haag Centraal werd gebruikt als decor voor De Dutch Don’t Dance Division ‘Transfer’. In de kerkzaal van Onze Lieve klonk na 12 jaar weer muziek door de neo-fanfare 9x13, die deze locatie gebruikte om hun online concert op te nemen. En dan At The Park, waar verschillende orkesten repetities en opnames voorbereidden.

Ook waren er verschillende filmploegen in Onze Ambassade en SOZA om TV-series en Nederlandse films op te nemen. Geheel volgens alle strikte regels, mondkapjes, afstand, desinfectiemiddelen en spatschermen.

En zodra het mocht, werden de kunstinstellingen en galeries van Onze Ambassade, TV04, KV02 weer geopend. Lege panden werden gevuld met mooie klanken, prachtige dansers en inspirerende performances.

Naast de kunst en culturele panden is er dit jaar ook een nieuwe makers en sociaal-maatschappelijk pand ontstaan, genaamd Pand ZuidWest in het voormalige V&D gebouw aan de Leyweg in Den Haag. Een mix van startende ondernemers, creatieven en maatschappelijk initiatieven komen hier samen.


Verschuivingen in het team

Binnen het ANNA team zijn er veel verschuivingen geweest. We hebben afscheid genomen van Gerjan, die weer terug naar Twente ging en Joska die als een wervelwind ons team een positieve boost gaf en weer verder is gegaan. Geweldige stagiaires die ondanks de pandemie zich bleven inzetten voor ANNA en het eigenlijk wel fijn vonden om uit huis te zijn. Dank Niek, Huub, Shivali, Lisa en Bhor!

Functies die op z’n kop lagen, Event Manager Pim die dit jaar z’n functie moest laten vallen, en van verhuur, beheer, manusje van alles nu in de functie van Projectcoördinator is gedoken. Community Manager Melissa wiens rol veranderde naar Content Manager en zich nu vol inzet voor de marketing, communicatie en content van het bedrijf. En ook Laressa die haar ei helemaal kwijt kan in de rol van Coördinator Culturele Projecten.

We sluiten af met onze nieuwste aanwinst Bart, Coördinator Verhuur. Met een frisse blik en vol enthousiasme zorgde hij dat alle panden weer goed gevuld werden met heel veel nieuwe, inspirerende gebruikers.

Al met al een zeer bewogen jaar!

We zien erg uit naar 2021.

Dank gebruikers, opdrachtgevers, klanten, bezoekers voor het vertrouwen in ANNA.

We wensen jullie een gezond 2021 toe.

Nieuwsbrief gemist?