Nieuws

ANNA zoekt medewerker en stagiair facilitair beheer!

Wij zijn op zoek naar een medewerker en een stagiair facilitair beheer. Ben je enthousiast en wil je meewerken aan de verdere groei van ANNA Vastgoed & Cultuur? Heb je een klant- en resultaatgerichte instelling, ben je communicatief en zelfstandig en heb je een flexibele en pragmatische instelling? Download dan de functieomschrijvingen hieronder. Reageren kan tot 1 februari.

Download de vacature medewerker facilitair beheer
Download de vacature stagiair facilitair beheer

POLLUX STUDIO’S: muzikale ontmoetingsplek op de Binckhorst

Afgelopen zomer deed ANNA een oproep aan mensen die gezamenlijk een muzikale plug & playground wilden ontwikkelen in de Pollux Studio’s op de Haagse Binckhorst. Vieb Barnard reageerde op deze oproep. Samen met zijn vrouw Esther van Beek richt hij nu één van de loodsen in op het terrein van de Pollux Studio’s om een muziek community op te starten. “We hebben er heel veel zin in. Wat ons betreft wordt dit een plek voor mensen die willen gaan voor hun droom!”

Voor wie het nog niet weet: de Pollux Studio’s maken deel uit van het placemakingtraject dat ANNA uitvoert op de Haagse Binckhorst in opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD. BPD vroeg ANNA een plan uit te werken om een aantal van hun panden tijdelijk in te zetten om een blijvende waarde te creëren voor de ontwikkeling van het gebied. ANNA stelde voor deze panden te transformeren tot een ontmoetingsplaats voor de Haagse muziekscene.

Verbindingen maken

Vieb was eerder betrokken bij Fast Surfdorp en zat de afgelopen jaren in Het Pakhuis in Scheveningen. “Dat hadden we omgebouwd tot een kleine broedplaats. We moesten daar weg toen het gebied herontwikkeld werd. Toen ik hoorde van de oproep voor de Pollux Studio’s heb ik ANNA gemaild. Ik ben dan wel geen muzikant, maar heb wel ervaring met het opzetten van communities. En juist bij dit soort communities is het belangrijk om verbindingen te maken met andere creatieven en initiatieven. Het is de bedoeling dat dit een plek wordt waar verschillende mensen en disciplines elkaar kunnen ontmoeten om weer tot nieuwe mooie dingen te komen.”

Publieksactiviteiten

Momenteel zijn Vieb en Esther hard bezig met het inrichten en verbouwen van één van de panden op het terrein, Loods 9. “We gaan hier vijf portacabins neerzetten – die komen nog van FAST. Deze verhuren we als werkplekken aan mensen die bezig zijn met muziekgerelateerde activiteiten. Er komt een algemene ruimte en we bouwen een podium. Hier willen we kleinschalige publieksactiviteiten organiseren. We denken natuurlijk in eerste instantie aan muziek, maar we staan overal voor open. We willen ons vooral richten op betrokken mensen die echt willen gaan voor hun droom en samen met ons voor deze plek willen zorgen en er een goede, gezellige sfeer willen neerzetten.”

Ontmoetingsplek

Het gebied past hier goed bij. Vieb: “De Binckhorst en het Scheveningse havengebied hebben eigenlijk wel wat gemeen. Het zijn allebei rauwe plekken waar heel veel gebeurt. Naast initiatieven zoals bijvoorbeeld de Caballerofabriek en brouwerij de Kompaan kunnen we met de Pollux Studio’s nu een eigen stempel drukken op de Binckhorst.” Deze maand worden de units op hun plek gezet en kunnen de huurders erin. “Eind januari hebben we alles dan ingericht en kunnen we een openingsfeestje geven. Het zou fantastisch zijn als het hele terrein in de zomer van 2018 een dynamische muzikale ontmoetingsplek is!”

Iets bijzonders

Alle units zijn op dit moment al gereserveerd. Vieb neemt zelf ook intrek in Loods 9 met zijn bedrijf De Lachende Klusser. “Hiermee voer ik zowel eenvoudige reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit als complete verbouwingen. Soms werken Esther, die interieurontwerper is, en ik hierin samen. Voor het verbouwen en neerzetten van dit soort plekken, houd ik ons overigens altijd aanbevolen! Esther en ik hebben er ontzettend veel zin in om van de Pollux Studio’s iets bijzonders te maken.”

Meer over placemaking op de Binckhorst
Meer over de Pollux Studio’s

Drie nieuwe Haagse locaties in beheer

Begin oktober sloot ANNA een raamovereenkomst af met de gemeente Den Haag, waarmee zij één van de partijen werd die het leegstaand vastgoed van de gemeente mag beheren. In dit kader kreeg ANNA onlangs drie locaties in de stad in beheer. ANNA heeft de opdracht de locaties een creatieve invulling te geven.

Het gaat om twee voormalige kinderdagverblijven op het Hofwijckplein en in de Cornelie van Zantenstraat, respectievelijk ANNA@HWP64 en ANNA@CZ232 gedoopt. De derde locatie betreft een maatschappelijke bijeenkomstruimte aan de Brouwersgracht: ANNA@BG02. ANNA nam het beheer van deze panden over van collega-leegstandsbeheerders. In alle panden waren reeds gebruikers aanwezig die onder ANNA’s beheer hun werkruimten kunnen behouden.

Werkplekken, projectruimten, publieksactiviteiten

Momenteel is ANNA aan het onderzoeken of het gebruik van de locaties kan worden uitgebreid met publieksactiviteiten en werkplekken en projectruimten aan kunstenaars, creatieve ondernemers en sociaal-maatschappelijke initiatieven.
Eerder al kreeg ANNA de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat (ANNA@ZZ04) in beheer van de gemeente. Hier biedt zij werkplekken aan creatieven en makers.

Meer over ANNA@HWP64
Meer over ANNA@CZ232
Meer over ANNA@BG02
Meer over ANNA@ZZ04

ANNA sluit raamovereenkomst met gemeente Den Haag

ANNA Vastgoed & Cultuur sloot begin oktober een raamovereenkomst af met de gemeente Den Haag. Hiermee is zij één van de partijen die het leegstaand vastgoed van de gemeente mag beheren. De eerste locatie die zij van de gemeente in beheer krijgt, is de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat.

Directeur Willemijn de Boer is erg blij met de overeenkomst. “ANNA is ontstaan in Den Haag. Tien jaar geleden begonnen we in de Anna Paulownastraat en sindsdien zijn we altijd actief geweest in de stad. En nu hebben we de gemeente ook als opdrachtgever. Onze insteek zal ook nu weer zijn het aanbieden van tijdelijke werkplekken en – indien mogelijk – het realiseren van projectruimten voor culturele en sociaal-maatschappelijke initiatieven. Als het kan, stellen we onze panden open voor publieksactiviteiten.”

Samenwerking ANNA – Den Haag

ANNA werkte al veel samen met de gemeente. Dat begon in 2010 toen zij de prijsvraag Het Nieuwe Werken won die door de gemeente was uitgeschreven. HNW@KV20 werd hiermee mogelijk gemaakt, een project in een ANNA-locatie aan het Korte Voorhout (ANNA@KV20) dat een plek bood aan Het Nieuwe Werken in Den Haag. En ook op het gebied van placemaking en netwerkontwikkeling kwamen ANNA en de gemeente elkaar al vaker tegen. Zo is ANNA betrokken bij de realisatie van het Museumkwartier in het gebied rondom het Lange Voorhout. ANNA beheert hier twee locaties (ANNA@LV34, de voormalige Hoge Raad; en ANNA@KV2). De gemeente sprak de wens uit deze panden open te stellen voor activiteiten in het kader van de versterking van het culturele profiel van het Museumkwartier. Beide locaties zijn ingericht als expositieruimten met een gevarieerd programma aan tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten.

Willemijn de Boer is ook één van de initiatiefnemers van Haagse Bodem, een platform om kennis op te doen in het (her)ontwikkelen van vastgoed in de regio. “Ook hier heb ik veel met de gemeente samengewerkt. Met deze raamovereenkomst hoop ik opnieuw op een mooie samenwerking waarmee we een toegevoegde waarde kunnen creëren voor het leegstaand vastgoed in deze stad.”

Haagse locaties

De eerste locatie die ANNA in beheer krijgt, is de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat, ANNA@ZZ04 gedoopt. Binnenkort krijgt ANNA er nog meer Haagse locaties bij.

Lees hier meer over ANNA@ZZ04…

THE HAGUE TECH GENOMINEERD VOOR BUSINESS AWARD

The Hague Tech is genomineerd voor een The Hague Award in de categorie The Business. Volgens de jury draagt The Hague Tech bij aan economische groei en impact voor de stad, trekt het bedrijvigheid aan, en levert het een bijdrage aan de ‘Next Economy/Global Challenges’. Stemmen kon online tot en met 11 augustus.

The Hague Tech is de internationale community middenin Den Haag waar talent, bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken om technologische toepassingen in de samenleving te stimuleren. Vanuit ANNA’s tijdelijk beheer van ANNA@JS10 – ook wel bekend als het Bruggebouw Oost – werd dit pand ontwikkeld tot The Hague Tech. ANNA-directeur Willemijn de Boer richtte dit initiatief op samen met Peter Hofman en Brian Gharibaan. Op 18 mei jl. werd The Hague Tech geopend. Sindsdien groeit de community elke maand met nieuwe leden.

The Hague Awards

De The Hague Awards is een initiatief van Den Haag Marketing, The Hague Convention Bureau en WestHolland Foreign Investment Agency. Zij werken samen onder de paraplu van The Hague & Partners. Om deze samenwerking te vieren en innovatieve projecten en initiatieven van Haage partners in de spotlights te zetten, organiseren zij gezamenlijk The Hague Awards. Op 11 september worden de awards uitgereikt.

Meer over The Hague Tech…

25/01-03/02: ANNA@LV34

De Geweren van Vrouw Carrar door toneelgroep ADO-DVS; 25 t/m 27-01 en 01 t/m 03-02: 20:15 uur; 28-01: 14:15 uur

> meer info 01/12-04/02: ANNA@LV34

Expo Gustav Metzger

> meer info 07/12-01/04: ANNA@KV2

EU TZT The Hague: elke maand een verkoopexpo van Bos Fine Art; open do t/m zo 12:00-18:00 uur

> meer info

LOCATIES IN BEHEER

ANNA@LV34

52.082966,4.312026

Lange Voorhout 34
2514 EE
Den Haag

Naar locatie

Pollux Studio’s

52.069459,4.339305

Polluxstraat 10
2516 AT
Den Haag

Naar locatie

ANNA@JV42

52.088269,4.304136

Javastraat 42
2585 AP
Den Haag

Naar locatie

ANNA@ZEE62

52.084976,4.302771

Zeestraat 62
2518 AC
Den Haag

Naar locatie

ANNA@KV2

52.080598,4.314549

Korte Vijverberg 2
2513 AB
Den Haag

Naar locatie

ANNA@ZZ04

52.090785,4.264133

Zeezwaluwstraat 4
2583RS
Den Haag

Naar locatie

ANNA@BG02

52.073772,4.306237

Brouwersgracht 2 M
2512 ER
Den Haag

Naar locatie

ANNA@HWP64

52.072546,4.320693

Hofwijckplein 64
2515 RL
Den Haag

Naar locatie

ANNA@CZ232

52.057758,4.234911

Cornelie van Zantenstraat 232
2551 PR
Den Haag

Naar locatie

ANNA@VHS42

52.068106,4.365357

Herenstraat 42
2271 CH
Voorburg

Naar locatie

Berckepoort

51.815388,4.668896

Voorstraat 220
3311 ET
Dordrecht

Naar locatie

Monopole

51.915950,4.397541

Hoogstraat 99
3111 HC
Schiedam

Naar locatie

ANNA’s Casino

52.117975,5.288242

Kampweg 51
3769 DE
Soesterberg

Naar locatie

LOCATIES NIET MEER IN BEHEER

ANNA@JS10

52.081521,4.330049

Juliana van Stolberglaan 10
2595 CL
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA’s Tolhuis

51.832698,4.531503

Achterzeedijk 77b
2992 SB
Barendrecht

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@HS52

51.914762,4.399587

Hoogstraat 52
3111 HJ
Schiedam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

De Strevel

51.887930,4.493800

Strevelsweg 700
3083 AS
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

Lola’s Kroon

52.318306,4.878885

Laan van Kronenburg 2
1183 AS
Amstelveen

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

Startblok

51.903901,4.453529

Westzeedijk 577
3024EL
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD20

51.933748098589575,4.487035274505615

Zaagmolendrift 20
3035 JB
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD22

51.9338208646592,4.486981630325317

Zaagmolendrift 24
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD26

51.933875,4.486827

Zaagmolendrift 26
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@VML02

52.076695,4.890559

Vijzelmolenlaan 2
3447 GX
Woerden

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@RW47

52.096132,4.307798

Raamweg 47
2596 HN
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@KV20

52.083278,4.317204

Korte Voorhout 20
2511 CX
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@PL91-93

51.936023,4.492989

Paradijslaan 91 en 93
3034 SJ
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@PL95

51.936022,4.492916

Paradijslaan 93
3034 SJ
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD12

51.933773,4.487337

Zaagmolendrift 12
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD35

51.933948,4.487285

Zaagmolendrift 35
3036 JX
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD4

51.933725,4.487596

Zaagmolendrift 4
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@AP76

52.086247,4.298305

Anna Paulownastraat 76
2518 BJ
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@JFS20-24

51.928444,4.486774

Jonker Fransstraat 20-24
3031 AV
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@JFS26-28

51.92823,4.486823

Jonker Fransstraat 26-28
3031 AV
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@VMK13

52.071802,4.324839

van Maanenkade 13
2516 LL
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@VMK218

52.07166,4.32512

van Maanenkade 218
2516 LL
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@BH139

52.072691,4.310646

Boekhorststraat 139
2518 BJ
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA's Locaties