Onze Ambassade - Lange Voorhout 10

Onze Ambassade, een levendige locatie in het Haags Museumkwartier!

'Onze Ambassade' is de nieuwe culturele hotspot in het Haagse Museumkwartier en een bezoek meer dan waard. Laat u verrassen door aansprekende internationale hedendaagse kunst. Sluit aan bij debatten, lezingen en rondleidingen. Bekijk de ruimten voor evenementen en vergaderingen. Onze Ambassade is 7 dagen per week open van 12 tot 18 uur. Op zondag worden maar liefst vier rondleidingen gegeven, ook in het Engels. Maak kennis met de wereld van verbeelding en met het intrigerende pand. Kom langs en/of schrijf je in voor een rondleiding!

Spraakmakende samenwerking

Het begon in de lente van 2016. ANNA en West Den Haag sloegen de handen in elkaar en maakten van de voormalige Hoge Raad aan het Lange Voorhout een museum voor hedendaagse kunst. In het eerste jaar wist het museum meteen de aandacht van de landelijke media en meer dan 27.000 bezoekers te trekken. Nu zorgen ze samen voor een spraakmakend programma in Onze Ambassade. De studio’s, projectruimten en flexplekken van Onze Ambassade zijn inmiddels ingevuld door een levendige community. Mensen werken en ontmoeten elkaar te midden van hedendaagse kunst. 

Bijzonder gebouw

Over het gebouw is veel te vertellen. Het is ontworpen door de bekende Hongaars-Amerikaanse architect Marcel Breuer. Dit rijksmonument uit 1959 is een icoon van de wederopbouw, de periode na de Tweede Wereldoorlog. Ook staat het symbool voor Pax Americana, en later de koude oorlog en de terreurdreiging. Daarnaast is het gebouw een belangrijk monument voor misschien wel de meest invloedrijke culturele stroming van de 20e eeuw: Bauhaus. Dit instituut (1919-1933) introduceerde een baanbrekend nieuwe visie: het modernisme. Het vormt het fundament van eigentijds design (zonder Bauhaus geen iPhone). Marcel Breuer ontwierp ook museum The MET-Breuer in New York (deel van The Metropolitan Museum of Art). De gevels van het New Yorkse en het Haagse gebouw zijn even bijzonder.

Kom langs

Dit is je kans om het pand te ontdekken. De voormalige Amerikaanse ambassade is weer van de stad, van ons allemaal dus, vandaar ‘Onze Ambassade’. Het is niet meer afgeschermd met hekken; het maakt weer deel uit van de binnenstad. Het is er voor jou, als ‘de ambassade van de kunst van nu’, in afwachting van de definitieve bestemming.

Levendig Museumkwartier

Onze Ambassade ligt aan 'het mooiste plein van Europa', het prachtige Lange Voorhout, in het hart van het Museumkwartier. Waar kun je Dutch Design, cabaret en Rembrandt op één dag zien? Onze Ambassade / West Den Haag maakt onderdeel uit van het Museumkwartier Den Haag. Samen met 13 andere cultuurspots vormen we een cultuurdistrict in de binnenstad van Den Haag. Combineer je bezoek aan West Den Haag met een bezoek aan de oude meesters in het Mauritshuis, betoverende grafische werk van M.C. Escher in Escher in Het Paleis of een verrassende voorstelling in de Koninklijke Schouwburg – Het Nationale Theater. HIER is altijd iets nieuws te ontdekken.

Vergaderen en zakelijke bijeenkomen in Onze Ambassade

Bijeenkomen in een museale omgeving in het Museumkwartier in Den Haag? Onze Ambassade aan het Lange Voorhout heeft verschillende prachtige ruimtes die de authentieke sfeer ademen. De grootste ruimte is het Auditorium met het kenmerkende plafond en capaciteit tot 80 personen.

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan contact op met telefoon of het aanvraagformulier.

of kijk op: www.onzeambassade.nl, hier kunt u zich ook aanmelden voor de rondleidingen die elke zondag gehouden worden.

 

 



Op zoek naar ruimte?