Surfpoel - Saturnusstraat 26

De eerste overdekte surfpoel is eindelijk een feit in de stad aan zee. Joeri Frederiks van het innovatieve bedrijf 24/7 Waves: “Op de Binckhorst tonen we een prototype SurfPoel aan de rest van de wereld.”  Tien jaar geleden ontstond vanuit de Haagse “surfcommunity” het eerste idee voor een indoor surfhal: De SurfPoel. Ze wilden in de surfstad van Nederland 365 dagen per jaar goed kunnen surfen. Inmiddels is het bassin in een pand aan de Saturnusstraat gebouwd, gevuld met 1,5 miljoen liter water en golft het water door het bad. De komende maanden wordt er volop getest zodat iedereen straks kan komen surfen.

Sinds januari 2019 heeft de gemeente Den Haag het pand in het omgevingsplan veranderd van kantoorbestemming naar een sportaccommodatie. De eer aan 24/7 Waves om hier een superunieke locatie van te maken.

De surfpoel is begonnen als ontwikkeldroom en heeft zich door middel van jaren inzet, onderzoek en testen gevormd tot een volwaardig plan. Door middel van CrowdFunding heeft het concept voldoende startkapitaal weten te bemachtigen en wordt op dit moment volop gebouwd om het pand voor deze invulling in te richten.

Houd dit unieke concept in de gaten via de website of Facebook.


Op zoek naar ruimte?