Juliana van Stolberglaan 10

Dit pand maakte oorspronkelijk deel uit van het plan Grotiusplaats tussen het Centraal Station en het Beatrixkwartier in Den Haag. Het staat bekend als het Bruggebouw Oost, één van de twee gebouwen die de Utrechtse Baan overspannen. De eigenaar van het pand, het Pensioenfonds Metaal en Techniek, geeft het per 1 juni 2016 aan ANNA in beheer. 

Vanuit ANNA’s tijdelijke beheer werd dit pand ontwikkeld tot The Hague Tech, een internationale community waar talent, bedrijven en overheden samenwerken om toepassingen in de technologie te stimuleren. ANNA-directeur Willemijn de Boer is mede-initiatiefnemer van The Hague Tech. Sinds juni 2019 is The Hague Tech verhuist naar de Anna Hannoverstraat in Den Haag

ANNA@JS10, het pand

Het pand vormt samen met het parallel gelegen Bruggebouw West een tweedelige poort over de Utrechtse Baan. De hoofdstructuur heeft vier verdiepingen met aan de noordoostzijde een opbouw van drie verdiepingen. De gevel heeft horizontale lamellen en stalen vakwerkliggers ter hoogte van de eerste verdieping die het pand een high-tech uitstraling geven. Het werd in 1999 opgeleverd als kantoorlocatie.


Op zoek naar ruimte?