Paradijslaan 93

 

Dit pand huisvestte het voormalige servicekantoor van Woonstad. Door de centralisatie van Woonstad kwam het leeg te staan. In het kader van de ontwikkeling van nieuw Crooswijk zou het worden gesloopt. De sloopplannen liepen echter vertraging op. Omdat leegstand in oud Crooswijk niet wenselijk was, vroeg Woonstad Tussentijd Rotterdam een invulling te realiseren.

Tussentijd Rotterdam wilde dat de locatie een levendige plek werd in de wijk. De activiteiten die er plaatsvonden, moesten aansluiten op de ontwikkelingen in nieuw Crooswijk. In december 2012 organiseerde Tussentijd Rotterdam een Kom & Kijk Dag in drie panden aan de Paradijslaan. Partijen met een representatieve uitstraling en ideeën die aansloten bij oud en nieuw Crooswijk kwamen in aanmerking voor een werkplek in ANNA@PL95.

Tot eind oktober 2014 had collectief De Paradijsvogels er werkplekken en een expositieruimte. Eind 2014 wordt het pand gesloopt.

Kenmerken

aantal ruimten: 3
bouw: omgebouwde woonetages; kamers en suite, gedeelde kitchenette op de tweede etage
bestemming: kantoor


In ANNA@PL95 waren onder andere de volgende ondernemers gehuisvest:


 

Meer panden zoals deze