Korte Vijverberg 2

 

Dit pand staat in het hart van het historische centrum van Den Haag aan de Korte Vijverberg. Het kijkt uit over de Hofvijver en het daarachter gelegen Binnenhof. Voorheen was de Rabobank hier gevestigd. Eigenaar Achmea geeft het pand op 5 januari 2017 in tijdelijk beheer aan ANNA.

Achmea én de gemeente Den Haag hebben de wens uitgesproken het pand open te stellen voor activiteiten in het kader van de versterking van het culturele profiel van het Museumkwartier in Den Haag. ANNA stelt een aantal werkplekken beschikbaar in deze locatie. Ook zorgt zij ervoor dat er een programma van tentoonstellingen en andere culturele activiteiten wordt samengesteld.

Publieksactiviteiten

ANNA@KV2 staat open voor publieksactiviteiten. Houd de website en Facebook in de gaten voor meer info hierover!

ANNA@KV2, het pand

De Korte Vijverberg ligt aan de korte kant van de Hofvijver. Het is vernoemd naar de berg zand die ontstond bij het uitgraven van een oorspronkelijk duinmeer tot de Hofvijver in opdracht van Graaf Floris IV in de 13e eeuw. In de loop der eeuwen hebben hier verschillende toonaangevende panden gestaan, waarvan er nu nog een aantal uit de 17e eeuw. Eén daarvan is het Kabinet van de Koning (Huis van de Pauw) dat naast ANNA@KV2 staat.
ANNA@KV2 is gebouwd in 1928. Het heeft uitzicht op de Hofvijver, het Binnenhof en het Mauritshuis.


 

Meer panden zoals deze

 

Op zoek naar ruimte?