Jonker Fransstraat 26-28

 

Voorheen zat er een videotheek in dit pand. Na een jaar leegstand stelde woningcorporatie Havensteder deze locatie beschikbaar als pilotproject voor Tussentijd Rotterdam, een initiatief van ANNA en Stipo.

In juli 2012 werd Tussentijd Rotterdam gelanceerd. Voorafgaand aan de launch riepen ANNA, Stipo en Rotterdamse Nieuwe op ideeën in te zenden voor een tijdelijke invulling van deze locatie, en het ernaast gelegen ANNA@JFS20-24. De ideeën moesten bijdragen aan de versterking van de Jonker Fransstraat. Er werden vijftien ideeën ingezonden. Tijdens de launch vond een pitch plaats waaraan zes initiatieven deelnamen. De geselecteerde kandidaat kreeg een halfjaar de tijd om tot een tijdelijke invulling te komen. Daarna kwam hij in aanmerking voor een vast huurcontract bij de eigenaar.

Kenmerken

oppervlakte: 206 m2
bouw: inclusief kitchenette, etalage aan voorzijde
bestemming: winkel


In ANNA@JFS26-28 waren onder andere de volgende ondernemers gehuisvest:


 

Meer panden zoals deze