Boekhorststraat 139

 

Deze voormalige telefoonwinkel achterin de Haagse Boekhorststraat stond lange tijd leeg. Het was niet het enige winkelpand dat er leeg stond. Hoe meer leegstand, hoe moeilijker het wordt een pand te verhuren. In afwachting van een nieuwe huurder kreeg ANNA het in 2009 in tijdelijk beheer van woningcorporatie Staedion.

De ondernemers en bewoners van deze straat zijn erg betrokken bij de omgeving. ANNA werkte bij de invulling van het pand dan ook nauw met hen samen. ANNA@BH139 was een presentatieruimte voor kunst en cultuur waar onder toeziend oog van ANNA diverse activiteiten plaatsvonden. De drie grote etalageramen boden kunstenaars de mogelijkheid hun werk te laten zien aan een groot publiek. Hierdoor kreeg het pand een representatieve uitstraling. Door de activiteiten werd het levendiger in dit deel van de straat. Dit kwam de hele straat ten goede.
In 2013 werd een nieuwe huurder voor het pand gevonden, waarna ANNA het opleverde aan de eigenaar.


Kenmerken

oppervlakte: 210 m2
aantal ruimten: 3
bouw: winkelruimte met etalages aan voorzijde, twee kleinere ruimten achterin, inclusief toilet en kitchenette
bijzonderheden: gemeentelijk monument
bestemming: winkel

In ANNA@BH139 waren onder andere de volgende ondernemers gehuisvest:


 

Meer panden zoals deze