Voormalige pand Hoge Raad in beheer van ANNA

LV34-300x200.jpg

ANNA Vastgoed & Cultuur heeft het monumentale pand aan het Lange Voorhout 34 in Den Haag in tijdelijk beheer gekregen. In het pand was tot begin 2016 de Hoge Raad gevestigd. In opdracht van de Rijksgebouwendienst werkt ANNA momenteel een beheerplan uit. Het beheer wordt uitgevoerd totdat een nieuwe bestemming is gevonden voor deze historische locatie.

 

Het pand wordt ANNA@LV34: hier gaat ANNA werken, bijeenkomen en beleven samenbrengen door creatieve werkplekken te realiseren en publieksactiviteiten te faciliteren. We willen hierbij aansluiten op de activiteiten van het Internationaal Museumkwartier dat in deze historische kern in ontwikkeling is.

Rijke geschiedenis

Het pand staat ook wel bekend als Huis Huguetan, naar de steenrijke familie Huguetan in opdracht van wie dit stadspaleis in 1734 werd gebouwd. In 1813 woonde Koning Willem I er een aantal jaar, en ook Koning Willem II heeft er gewoond samen met zijn vrouw Anna Paulowna. Daarna was ruim anderhalve eeuw de Koninklijke Bibliotheek in het pand gevestigd. Vanaf 1988 zetelde de Hoge Raad hier. Die verhuisde begin dit jaar naar nieuwbouw op het Korte Voorhout op de plek van het zogenoemde AXA-gebouw. Dit gebouw was tot het werd gesloopt ook een aantal jaren in beheer van ANNA als ANNA@KV20.

Lees hier meer over ANNA@LV34…
Lees hier meer over de ontwikkeling van het Internationaal Museumkwartier: Schatgraven rondom het Voorhout.

Hans Pols