Op ontdekkingstocht in ANNA@KV2

ANNA@KV2 - Sacha Grootjans (2).jpg

Aan de rand van de Hofvijver, in het hart van het Haags Museumkwartier, vind je pop-up gallery KV2 (Korte Vijverberg 2). Deze pop-up gallery presenteert uiteenlopende exposities van bijzondere kunstenaars. Dat kan van alles zijn: prachtige zwart-wit fotografie, kleurrijke surrealistische kunst en kunstig zilversmeedwerk. Of sprookjesachtige kostuums, geometrische abstracte kunst en kunst uit het Verre Oosten. Een echte ontdekkingstocht dus. Kom binnen, de kunstenaars ontvangen je graag en de toegang is gratis. 

Een greep uit het programma van 2019

Abstractie

In KV2 vind je beelden, schilderijen en wandobjecten van geometrische abstractie. Minimalistische en constructivistische kunst. Het zijn werken van zo’n 100 internationale kunstenaars, gepresenteerd door Galerie Bos Fine Art

Debat

Salon HS brengt kunst, cultuur, media én debat samen, te midden van de foto- en street-art-exposities van KV2. De organisatoren vertellen: ‘Het is een etalage van en voor het culturele, geestelijke en maatschappelijke leven in de hofstad. Intrinsieke kennis en kunde krijgt een podium.’ 

Sinologie

In KV2 kun je rekenen op een nieuwe kijk op hedendaagse kunst uit het verre oosten, met name China. SinArts Gallery presenteert het werk van een groep getalenteerde kunstenaars van Chinese afkomst. Ze spreken met hun kunst een universele taal.

Textiel

In het oog springend zijn de creaties van textielkunstenaar en couturier Peter George d’Angelino Tap. Zijn ontwerpen overstijgen de mode. Ze zijn geïnspireerd op muziek en literatuur en nodigen je uit om de symboliek te ontdekken. Een mooi staaltje perfect vakmanschap, van schets tot sartorial object.

Foto: Sacha Grootjans