GRAND OPENING 'Onze ambassade'

Zaterdag 16 februari om 17:00 uur vieren we de grand opening van ‘onze ambassade’. Nog leuker: vanaf dat moment is de ambassade maar liefst iedere dag geopend. ANNA en West presenteren er samen tentoonstellingen, rondleidingen, debatten en evenementen. Op 16 februari start West met maar liefst vier nieuwe exposities (zie ‘Programma Grand opening’).

We verwachten veel bezoekers bij de Grand Opening. De Ambassade het hele jaar, 7 dagen per week van 12 tot 18 uur geopend voor publiek. Op zondagen zijn er speciale rondleidingen waarvoor u nu kan reserveren.

De ambassade van ons allemaal

Met deze opening wordt de voormalige Amerikaanse ambassade van ons allemaal, daarom noemen we het pand ‘onze ambassade’. U weet het vast: jarenlang was het gebouw ontoegankelijk voor geïnteresseerde voorbijgangers. De security van de Amerikaanse ambassade hield de deuren om veiligheidsredenen hermetisch gesloten. Vanaf nu bent u meer dan welkom.


Bijzondere bouwstijl
Het gebouw van architect Marcel Breuer is de moeite van het bezoeken meer dan waard. Kent u het Brutalisme? Zo heet de bouwstijl van dit pand uit 1959. Brutalisme staat voor herhalende geometrische vormen van ruw beton. Breuer ontwierp overigens ook het bijzondere MET-Breuer museum in New York.

Programma Grand opening

Zaterdag 16 februari:

17:00u Deuren open

17:30u Openingsceremonie
met minister OCW Ingrid van Engelshoven, wethouder Robert van Asten en Christiaan Weijts

18:00u Exposities open

1 ASSEMBLE (UK), Turner Prize winner 2015: TIAA

2 CANDICE BREITZ (SA): Foreign Agents

3 TEHCHING HSIEH (TW): Time - Life

4 ROUSSEL/BRISSET/DUCHAMP: Engineers Of The Infra-Thin

20:00u Openingsfeest met Espresso Records, Guy Tavares, Sylvia, Baglover, Club-Res, Ian Martin, TLR: Crème Organization and more music to be announced.

Tot in ‘onze ambassade’!

Lange Voorhout 102, Den Haag

Onze ambassade.jpg