Eenzaam Tolhuisje in Barendrecht zoekt nieuw doel in het leven

ANNAsTolhuis-e1479988504169.jpg

ANNA heeft van Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde een voormalig brugwachtershuisje in beheer gekregen: ANNA’s Tolhuis. De brug is inmiddels verdwenen; het huisje staat er nog en wordt regelmatig bezocht door toeristen en een groep ouderen die er komen genieten van het prachtige uitzicht over de Oude Maas.

ANNA’s Tolhuis biedt een mooie (werk)plek voor een recreatieve en/of culturele ondernemer. Wij zijn op zoek naar iemand die dit bijzondere huisje weer tot leven wil laten komen, waarbij de bezoekers uit de omgeving betrokken blijven bij deze plek. Het vraagt wel wat aandacht na jarenlange leegstand. Zo zijn er geen nutsvoorzieningen en is vanwege vandalisme het raam gedicht. Maar de elektrakabel kan eventueel worden gemaakt, er kunnen losse kacheltjes en een chemisch toilet worden geplaatst, en water kan uit de fles!

Heb jij een goed idee voor ANNA’s Tolhuis?

En wil je dat komen uitvoeren? Mail dan vóór 21 december je plan naar info@annavastgoedencultuur. Geef hierin aan hoe je ANNA’s Tolhuis wilt gebruiken en hoe je de bezoekers en de omgeving daarbij gaat betrekken, eventueel ondersteund met een investeringsbegroting en beeldmateriaal. Wie weet word jij die nieuwe wachter!*

Meer informatie?

Kijk hier voor meer info over ANNA’s Tolhuis.
Voor vragen kun je terecht bij Geert Verhoeff: geert@annavastgoedencultuur.nl, telefoon 06 4343 2088.
Neem voor inspiratie ook een kijkje op www.brugwachtershuisjes.nl/!

* Het winnende idee krijgt een jaarcontract dat door de gebruiker om de drie maanden opzegbaar is. De maandelijkse vergoeding voor het gebruik bedraagt € 100.

Hans Pols