Drie nieuwe Haagse locaties in beheer

HWP01-e1513700633558.jpg

Begin oktober sloot ANNA een raamovereenkomst af met de gemeente Den Haag, waarmee zij één van de partijen werd die het leegstaand vastgoed van de gemeente mag beheren. In dit kader kreeg ANNA onlangs drie locaties in de stad in beheer. ANNA heeft de opdracht de locaties een creatieve invulling te geven.

Het gaat om twee voormalige kinderdagverblijven op het Hofwijckplein en in de Cornelie van Zantenstraat, respectievelijk ANNA@HWP64 en ANNA@CZ232 gedoopt. De derde locatie betreft een maatschappelijke bijeenkomstruimte aan de Brouwersgracht: ANNA@BG02. ANNA nam het beheer van deze panden over van collega-leegstandsbeheerders. In alle panden waren reeds gebruikers aanwezig die onder ANNA’s beheer hun werkruimten kunnen behouden.

Werkplekken, projectruimten, publieksactiviteiten

Momenteel is ANNA aan het onderzoeken of het gebruik van de locaties kan worden uitgebreid met publieksactiviteiten en werkplekken en projectruimten aan kunstenaars, creatieve ondernemers en sociaal-maatschappelijke initiatieven.
Eerder al kreeg ANNA de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat (ANNA@ZZ04) in beheer van de gemeente. Hier biedt zij werkplekken aan creatieven en makers.

Meer over ANNA@HWP64
Meer over ANNA@CZ232
Meer over ANNA@BG02
Meer over ANNA@ZZ04

Hans Pols