Dordtse Berckepoort in beheer van ANNA

Berckepoort-e1415635604656.jpg

De gemeente Dordrecht heeft de Berckepoort in afwachting van een nieuwe huurder in tijdelijk beheer gegeven aan ANNA Vastgoed & Cultuur. ANNA gaat van dit monumentale pand in het centrum van Dordrecht een creatief verzamelgebouw maken voor alle inwoners van de stad. Woensdag 12 november kunnen potentiële gebruikers kennis komen maken met ANNA en zich laten informeren over de mogelijkheden in de Berckepoort.

De gemeente Dordrecht zoekt naar manieren om anders met de leegstand in de stad om te gaan. Zij ziet het inschakelen van ANNA Vastgoed & Cultuur als een pilot om de mogelijkheden van creatief leegstandsbeheer te onderzoeken. ANNA wil van de Berckepoort een creatief verzamelgebouw maken voor initiatieven en bedrijven in de creatieve industrie die een toevoeging zijn voor het oude centrum van de stad. Voor de tijdelijk invulling van het pand gaat ANNA samenwerken met lokale partijen. Ook de gemeente speelt hierin een actieve rol. Goede zorg voor het pand staat voorop.

Kom kennis maken met ANNA!

Wil je meer weten over de plannen die ANNA heeft en de mogelijkheden van tijdelijk gebruik? Ben je werkzaam in de creatieve industrie of voor een cultureel initiatief? Kom dan op woensdag 12 november tussen 11:00 en 13:00 uur naar de Berckepoort voor een Open Koffie Huis. Je kunt het pand dan zien, kennis maken met ANNA, en meer informatie krijgen. Kun je niet op 12 november? Op woensdag 26 november organiseren we een Open Avond Huis van 16:00 tot 18:00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie over de Berckepoort vind je hier.

Hans Pols