ANNA’s beheer maakt placemaking mogelijk

Na tien jaar een grote diversiteit aan tijdelijk beheerprojecten breidt ANNA haar activiteiten uit met totaalbeheer. In opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD voeren wij nu ook het financieel, commercieel en dagelijks beheer uit op de Binckhorst in Den Haag. Integraal onderdeel van de opdracht is het gebied te versterken en tot placemaking te komen.

ANNA is inmiddels tien jaar actief met creatief leegstandsbeheer, met als specialisatie het ontwikkelen van tijdelijke verzamelgebouwen met publieke functies. In het Zomerhofkwartier in Rotterdam boden wij al eerder het dagelijks beheer aan voor vaste locaties. In de opdracht voor BPD op de Binckhorst biedt ANNA nu ook financieel en commercieel beheer aan. De eigenaar wordt hiermee totaal ontzorgd. Het gebruik onder ANNA’s vlag varieert van bruikleenovereenkomsten tot kortlopende huurcontracten. Inzet van het beheer is om placemaking mogelijk te maken. BPD en ANNA gaan hierbij een langdurige samenwerking aan.

Beheer op de Binckhorst

Bij placemaking worden inwoners betrokken om openbare ruimten te verbeteren. BPD heeft ANNA zes panden op de Binckhorst in beheer gegeven om dit gebied te versterken. De gebiedsontwikkelaar is al langer actief op de Binckhorst en gaf ANNA de opdracht hier nieuwe functies een plek te geven waardoor meer mensen worden aangetrokken en de locaties op de kaart worden gezet.

Lees hier meer over placemaking op de Binckhorst…

Hans Pols