ANNA sluit raamovereenkomst met gemeente Den Haag

20171003_162142-e1508858399415.jpg

ANNA Vastgoed & Cultuur sloot begin oktober een raamovereenkomst af met de gemeente Den Haag. Hiermee is zij één van de partijen die het leegstaand vastgoed van de gemeente mag beheren. De eerste locatie die zij van de gemeente in beheer krijgt, is de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat.

Directeur Willemijn de Boer is erg blij met de overeenkomst. “ANNA is ontstaan in Den Haag. Tien jaar geleden begonnen we in de Anna Paulownastraat en sindsdien zijn we altijd actief geweest in de stad. En nu hebben we de gemeente ook als opdrachtgever. Onze insteek zal ook nu weer zijn het aanbieden van tijdelijke werkplekken en – indien mogelijk – het realiseren van projectruimten voor culturele en sociaal-maatschappelijke initiatieven. Als het kan, stellen we onze panden open voor publieksactiviteiten.”

Samenwerking ANNA – Den Haag

ANNA werkte al veel samen met de gemeente. Dat begon in 2010 toen zij de prijsvraag Het Nieuwe Werken won die door de gemeente was uitgeschreven. HNW@KV20 werd hiermee mogelijk gemaakt, een project in een ANNA-locatie aan het Korte Voorhout (ANNA@KV20) dat een plek bood aan Het Nieuwe Werken in Den Haag. En ook op het gebied van placemaking en netwerkontwikkeling kwamen ANNA en de gemeente elkaar al vaker tegen. Zo is ANNA betrokken bij de realisatie van het Museumkwartier in het gebied rondom het Lange Voorhout. ANNA beheert hier twee locaties (ANNA@LV34, de voormalige Hoge Raad; en ANNA@KV2). De gemeente sprak de wens uit deze panden open te stellen voor activiteiten in het kader van de versterking van het culturele profiel van het Museumkwartier. Beide locaties zijn ingericht als expositieruimten met een gevarieerd programma aan tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten.

Willemijn de Boer is ook één van de initiatiefnemers van Haagse Bodem, een platform om kennis op te doen in het (her)ontwikkelen van vastgoed in de regio. “Ook hier heb ik veel met de gemeente samengewerkt. Met deze raamovereenkomst hoop ik opnieuw op een mooie samenwerking waarmee we een toegevoegde waarde kunnen creëren voor het leegstaand vastgoed in deze stad.”

Haagse locaties

De eerste locatie die ANNA in beheer krijgt, is de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat, ANNA@ZZ04 gedoopt. Binnenkort krijgt ANNA er nog meer Haagse locaties bij.

Lees hier meer over ANNA@ZZ04…

Hans Pols