ANNA & Co van start: coworking space voor statushouders, studenten en de stad

Co-Web-nieuws-e1522227523479.jpg

In het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, direct tegenover treinstation Laan van NOI in Den Haag, is ANNA & Co gestart: ruim 1000 m2 coworking space met als doel starters, zowel statushouders als studenten, te koppelen aan de stad. In hetzelfde gebouw zijn inmiddels de eerste woningen voor statushouders opgeleverd.

ANNA Vastgoed & Cultuur is in opdracht van gemeente Den Haag trekker van de coworking space en richt zich op het ontwikkelen van een community voor professionals en betrokken bewoners, maatschappelijke organisaties en creatieve initiatieven en natuurlijk de verbinding met de statushouders. ANNA & Co biedt naast de community werk- en bijeenkomstruimte aan.

Door de inwonende statushouders en studenten (cohousing) te mixen met ondernemende Hagenaars is het de bedoeling dat de nieuwkomers sneller hun plek vinden in de Haagse samenleving. Aan de statushouders wordt – door professionals die ook in het pand werken – hulp geboden om hun leven op orde te krijgen op het gebied van werk, onderwijs, vrienden en taal. Dit geheel van samenwonen en gestructureerd begeleiden wordt ook wel de Haagse aanpak genoemd.

Het voormalig ministerie wordt zo de komende 5 jaar dé plek in Nederland waar Sociaal  & Zaken hand in hand gaan. Het pand zal de komende jaren tevens een hoofdrol spelen bij de ontwikkeling van het stationsgebied Laan van NOI en eveneens een sterke push geven aan het Central Innovation District, het economisch en innovatieve hart van Den Haag. ANNA zal haar steentje bijdragen!

Meer weten? Melissa George is de community manager van ANNA & Co: melissa@annavastgoedencultuur.nl / 06-830 803 48

Hans Pols