Nieuwe Dance Culture Hub in Den Haag

ANNA heeft per 1 februari het voormalige schoolgebouw in de Gheijnstraat 51 in beheer gekregen van de gemeente Den Haag. Sinds de zomer van 2016 maakten DeDDDD, Another Kind of Blue en Holland Dance gebruik van het pand. In opdracht van deze gebruikers werkte ANNA een concept uit waarmee een nieuwe Dance Culture Hub wordt gerealiseerd in dansstad Den Haag: de Gheijn Studio’s.

Het pand is door de bouw uitermate geschikt voor uiteenlopende dansactiviteiten en kan ruimte bieden aan een divers programma. Een aantal lokalen in de Gheijn Studio’s wordt beschikbaar gesteld aan culturele ondernemers. Ook ondernemers die niet werkzaam zijn in de danswereld zijn welkom! Experiment en interdisciplinair werken staan centraal, waarbij samenwerking wordt gezocht met professionele partijen die willen werken met verschillende, niet altijd voor de hand liggende, doelgroepen.

Nieuwe vorm opdrachtgeverschap

ANNA is blij met deze nieuwe vorm van opdrachtgeverschap. Doordat ANNA het pand beheert, kunnen DeDDDD, Another Kind of Blue en Holland Dance zich volledig richten op het realiseren van een nieuwe uitvalsbasis voor de dans in Den Haag.

Lees hier meer over de Gheijn Studio’s.

Hans Pols