Kunst in de openbare ruimte vanuit ANNA@LV34

jj.jpg

West start deze zomer met een serie kunst in de openbare ruimte vanuit ANNA@LV34 op het Lange Voorhout onder de titel Arcade. Op 14 juli wordt de eerste van deze serie geopend Arcade #1: Continuous Monuments van de Deense kunstenaar Jesper Just.

Tot teleurstelling van velen is er dit jaar geen beeldenexpo op het Lange Voorhout. Maar met deze serie van West wordt hier op eigenzinnige wijze vervolg aan gegeven. Continuous Monuments is een grootschalige, experimentele presentatie georganiseerd in samenwerking met gastcurator Nina Folkertsma. “De locatie is altijd een vertrekpunt van mijn werk en altijd een belangrijke hoofdrolspeler”: met deze uitspraak in gedachten laat Jesper Just het Lange Voorhout en Huis Huguetan (in ANNA@LV34) een hoofdrol spelen in zijn presentatie. In Huis Huguetan is tegelijk met de openluchtexpo een selectie van zijn films van de afgelopen tien jaar te zien. De tentoonstelling duurt tot 10 september.

Arcade #1: Jesper Just
Continuous Monuments
14 juli tot 10 september
maandag tot en met zondag 12:00 uur – 18:00 uur
openluchtexpo 24 uur per dag

Opening 14 juli 20:00 uur; met een theremin concert van Dorit Chrysler 21:00 uur

Meer over West

Meer over ANNA@LV34

Hans Pols