Nieuwe Herbestemmingsteam van start

Op 23 maart is in Amersfoort een nieuw H(erbestemmings)-team geïnstalleerd, een team ervaringsdeskundigen op het gebied van herbestemming en leegstand. Het H-team Next Generation bestaat uit acht leden, waaronder Willemijn de Boer van ANNA Vastgoed & Cultuur. De overdracht van het oude naar het nieuwe H-team vond plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in aanwezigheid van Minister Blok (Wonen en Rijksdienst).

Het H-team heeft als doel blijvend te reflecteren op de praktijk van herbestemming, en het onderwerp op de agenda te houden. Met als motto Over de Grens gaat het team aan de hand van zeven stellingen aan de slag. “Herbestemming moet de gewoonste zaak van de wereld worden.”

Veel lawaai

Na de overdracht brachten de genodigden een bezoek langs de herontwikkelingen aan de Eem, en werd dit nader onder de loep genomen tijdens een discussie in De Nieuwe Stad onder leiding van het nieuwe H-team. Het College van Rijksadviseurs neemt het H-team onder zijn hoede. Minister Blok sprak zijn verwachtingen uit van het nieuwe team: “Ik hoop dat jullie veel lawaai gaan maken.”

Meer weten?

Lees hier het achtste en laatste online magazine herbestemmen.nu met daarin een terugblik van het oude H-team, en een vooruitblik van de nieuwe H-teamleden.
Meer over het H-team vind je op de nieuwe website: herbestemminsteam.nl

Hans Pols