ANNA-gebruiker wint Haagse Piet Vink-prijs

BB2-300x216.jpeg

Blije Bijen, die met haar bijenkasten op het terrein van ANNA@RW47 staat, heeft op 20 november de Piet Vink-prijs 2015 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de Vereniging van oud-gemeenteraadsleden van Den Haag aan een initiatief dat afstanden in de samenleving overbrugt, saamhorigheid vergroot en door vrijwilligers wordt gerund.  

Victor Sterk en Isabelle Hylkema zijn de imkers achter Blije Bijen. Zij geven voorlichting op maat aan volwassenen en kinderen. Iedereen kan hier terecht voor groepslessen, bedrijfsuitjes, verjaardagen, themabezoeken en nog veel meer. Hun initiatief werd voorgedragen door de wijkvereniging. Wethouder Van Engelshoven reikte de prijs uit, die bestaat uit een bedrag van € 1.500. Hiermee installeren zij de komende lente een hangkorf en een nieuwe praktische bijenkast. Ook gaan zij de eetbare bostuin uitbreiden die zij op de groenstrook van ANNA@RW47 hebben aangelegd.

Meer weten over de mogelijkheden van Blije Bijen?

Kijk voor meer info over Blije Bijen op www.blijebijen.nl

Hans Pols