Samen met Stipo nieuwe projecten in Schiedam

Ruim anderhalf jaar hebben ANNA en Stipo gewerkt aan het project Tussentijd Rotterdam , en met veel succes: we pakken door naar Schiedam!

In opdracht van Gemeente Schiedam en de Stadsregio gaan we aan de slag met de leegstandsproblematiek in de binnenstad en het bedrijventerrein Schieveste. In de binnenstad gaan we ons richten op de Hoogstraat, de belangrijkste winkelstraat van Schiedam met helaas een hoog percentage leegstand. Samen met lokale stakeholders gaan we een tussentijdstrategie ontwikkelen om de versterking voor de toekomst te realiseren.

Schieveste is een kantoren- bedrijventerrein aan de niet-centrum kant van het NS station Schiedam. De ontwikkeling van dit gebied gaat minder voorspoedig dan gehoopt, wij gaan kijken welke tijdelijke toepassing op de braakliggende terreinen voor versterking van het gebied kunnen zorgen. Uiteraard ook in samenspraak met de lokale partners.

Hans Pols