Niet langer achter gesloten deuren – OPENING Raamweg 47

23.jpg

De Raamweg 47 opent op 31 augustus haar deuren voor het grote publiek!

Ken je het gebouw niet als Europol? Dan herken je het wel aan de karakteristieke gevel begroeiing. Raamweg 47 hult zich in de zomermaanden in een weldadige jas van de wingerd (soort klimop), die in de zomer mooi groen kleurt . Zo ook bij onze opening van dit historisch, boeiende pand, op zaterdag 31 augustus van 14:00 – 20:00!

Spannend erfgoed

Bij veel Hagenaars heeft de buitenkant van het pand een bekend aanblik. Binnenin verbergt dit pand al jaren spannend erfgoed aan cultuur en architectuur. Een klein voorproefje…

Ooit is dit pand gebouwd als kostschool, Huize Katwijk. In de 2e wereldoorlog heeft de bezetter hier ondergronds en in het geheim een imperium gegraven. Later heeft Europol er een tijd gezeten, met alle ‘007-beveiligingsfeatures’ van dien. Sinds november 2011 is Europol vertrokken en toen kwam het gebouw in handen van Rijksoverheid. Deze heeft het pand in tijdelijk beheer gegeven aan ANNA Vastgoed & Cultuur. En met spannend erfgoed: daar weet ANNA wel raad mee!

Nieuwe bestemming

Ruim 30 ondernemers hebben met deze gunning aan ANNA, in dit pand een kantoor, werkruimte of atelier ingericht. Met deze verscheidenheid aan creatief ondernemerschap in huis, verwelkomt ANNA Den Haag en omstreken, alle geïnteresseerden en omwonenden. Dit doen wij niet zomaar: wij maken er met al onze creativiteit graag een leuk en artistiek evenement van.

Met een nieuwe bestemming, geven wij het pand een nieuwe naam. Tot het moment van herontwikkeling hebben we het gebouw ANNA@RW47 gedoopt. Sindsdien zijn wij gehecht, aan de plek en de naam, en hebben besloten de naam van het pand zo te houden.

Het doel van deze tijdelijke bestemming, is een representatief creatief verzamelgebouw op te zetten waar publieksactiviteiten georganiseerd worden. Een levendige, toegankelijke plek voor de buurt en stad.

Deze opening maakt daar onderdeel van uit, en delen wij met u door de creatieve bedrijvigheid op deze dag op bijzondere en ludieke wijze aan u te laten zien.

Wat er te zien is op onze opening?

Bekijk onze uitnodiging en volg onze ondernemers op ANNA’s Facebookpagina, waar vanaf maandag 12 augustus elke dag een initiatief van deze opening bekend zal worden gemaakt…

Uitnodiging Opening ANNA@RW47 (NL PDF)

Uitnodiging Opening ANNA@RW47 (ENG PDF)

Hans Pols