De Buitenkamer in Koploper Rijswijk

Geef het handen, geef het voeten, laat het lopen. Op maandag 30 oktober 2023 opende De Buitenkamer in de nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten. Deze nieuwe stadswijk grenzend aan Delft heeft een nieuwe ontmoetingsruimte gekregen. De Buitenkamer is in de plint onder nieuwbouwhuurwoningen van Rijswijk Wonen gevestigd.  Naast huurders zijn ook de omwonenden welkom in deze huiskamer. Sociaal ondernemer ‘Bij Ons’ runt drie dagen per week in de Buitenkamer de horeca en schenkt koffie, thee en lunch. Zij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Het buurtinitiatief Rijswijk Buitengewoon is kwartiermaker voor cohesie in de wijk en organiseert de overige vier dagen per week met vrijwilligers activiteiten voor ontmoeting en verbinding. Voor Rijswijk Wonen is deze ontmoetingsruimte geen regulier verhuurobject. Aan AnnA heeft zij daarom gevraagd hen te begeleiden bij de opstart zodat de Buitenkamer kan bloeien voor de buurt.

 

AnnA heeft veel ervaring opgedaan in het beheren van plekken die in verband staan met de wijk en haar community.  Van het afsluiten van huurovereenkomsten en memberships tot locatiemanagement en projectondersteuning. En natuurlijk met veel ervaring in het uitwerken van passende profielen en programma voor ontmoetingsruimtes. AnnA organiseert daarom drie themasessies met de betrokken partners samen zodat alle aspecten voor een goed runnende ontmoetingsruimte langs komen. Van huisregels tot verhuurovereenkomsten.  We geven advies en dragen onze 15-jaar lange opgebouwde kennis en kunde over. Zo dragen we ons steentje bij aan een ontmoetingsplek die zelfstandig kan draaien, geven we ruimte aan sociaal ondernemerschap en ruimte aan de buurt.

 

Opdrachtgever: Rijswijk Wonen
Tijd: September 2023 – December 2023
Rol AnnA:  Kennis en advies rondom exploitatie
Partners: Rijswijk Buitengewoon en Bij Ons

Adres: Parelmoervlinderlaan 90, 2288 CW Rijswijk

 

Meer weten over dit project? Kijk dan op

https://rijswijkbuitengewoon.nl/projecten/ontmoetingsruimte/ en https://www.instagram.com/rijswijkbuitengewoon/

https://instagram.com/bijonsrijswijkbuiten