Nieuws

ANNA sluit raamovereenkomst met gemeente Den Haag

ANNA Vastgoed & Cultuur sloot begin oktober een raamovereenkomst af met de gemeente Den Haag. Hiermee is zij één van de partijen die het leegstaand vastgoed van de gemeente mag beheren. De eerste locatie die zij van de gemeente in beheer krijgt, is de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat.

Directeur Willemijn de Boer is erg blij met de overeenkomst. “ANNA is ontstaan in Den Haag. Tien jaar geleden begonnen we in de Anna Paulownastraat en sindsdien zijn we altijd actief geweest in de stad. En nu hebben we de gemeente ook als opdrachtgever. Onze insteek zal ook nu weer zijn het aanbieden van tijdelijke werkplekken en – indien mogelijk – het realiseren van projectruimten voor culturele en sociaal-maatschappelijke initiatieven. Als het kan, stellen we onze panden open voor publieksactiviteiten.”

Samenwerking ANNA – Den Haag

ANNA werkte al veel samen met de gemeente. Dat begon in 2010 toen zij de prijsvraag Het Nieuwe Werken won die door de gemeente was uitgeschreven. HNW@KV20 werd hiermee mogelijk gemaakt, een project in een ANNA-locatie aan het Korte Voorhout (ANNA@KV20) dat een plek bood aan Het Nieuwe Werken in Den Haag. En ook op het gebied van placemaking en netwerkontwikkeling kwamen ANNA en de gemeente elkaar al vaker tegen. Zo is ANNA betrokken bij de realisatie van het Museumkwartier in het gebied rondom het Lange Voorhout. ANNA beheert hier twee locaties (ANNA@LV34, de voormalige Hoge Raad; en ANNA@KV2). De gemeente sprak de wens uit deze panden open te stellen voor activiteiten in het kader van de versterking van het culturele profiel van het Museumkwartier. Beide locaties zijn ingericht als expositieruimten met een gevarieerd programma aan tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten.

Willemijn de Boer is ook één van de initiatiefnemers van Haagse Bodem, een platform om kennis op te doen in het (her)ontwikkelen van vastgoed in de regio. “Ook hier heb ik veel met de gemeente samengewerkt. Met deze raamovereenkomst hoop ik opnieuw op een mooie samenwerking waarmee we een toegevoegde waarde kunnen creëren voor het leegstaand vastgoed in deze stad.”

Haagse locaties

De eerste locatie die ANNA in beheer krijgt, is de voormalige kleuterschool in de Zeezwaluwstraat, ANNA@ZZ04 gedoopt. Binnenkort krijgt ANNA er nog meer Haagse locaties bij.

Lees hier meer over ANNA@ZZ04…

THE HAGUE TECH GENOMINEERD VOOR BUSINESS AWARD

The Hague Tech is genomineerd voor een The Hague Award in de categorie The Business. Volgens de jury draagt The Hague Tech bij aan economische groei en impact voor de stad, trekt het bedrijvigheid aan, en levert het een bijdrage aan de ‘Next Economy/Global Challenges’. Stemmen kon online tot en met 11 augustus.

The Hague Tech is de internationale community middenin Den Haag waar talent, bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken om technologische toepassingen in de samenleving te stimuleren. Vanuit ANNA’s tijdelijk beheer van ANNA@JS10 – ook wel bekend als het Bruggebouw Oost – werd dit pand ontwikkeld tot The Hague Tech. ANNA-directeur Willemijn de Boer richtte dit initiatief op samen met Peter Hofman en Brian Gharibaan. Op 18 mei jl. werd The Hague Tech geopend. Sindsdien groeit de community elke maand met nieuwe leden.

The Hague Awards

De The Hague Awards is een initiatief van Den Haag Marketing, The Hague Convention Bureau en WestHolland Foreign Investment Agency. Zij werken samen onder de paraplu van The Hague & Partners. Om deze samenwerking te vieren en innovatieve projecten en initiatieven van Haage partners in de spotlights te zetten, organiseren zij gezamenlijk The Hague Awards. Op 11 september worden de awards uitgereikt.

Meer over The Hague Tech…

Kunst in de openbare ruimte vanuit ANNA@LV34

West start deze zomer met een serie kunst in de openbare ruimte vanuit ANNA@LV34 op het Lange Voorhout onder de titel Arcade. Op 14 juli wordt de eerste van deze serie geopend Arcade #1: Continuous Monuments van de Deense kunstenaar Jesper Just.

Tot teleurstelling van velen is er dit jaar geen beeldenexpo op het Lange Voorhout. Maar met deze serie van West wordt hier op eigenzinnige wijze vervolg aan gegeven. Continuous Monuments is een grootschalige, experimentele presentatie georganiseerd in samenwerking met gastcurator Nina Folkertsma. “De locatie is altijd een vertrekpunt van mijn werk en altijd een belangrijke hoofdrolspeler”: met deze uitspraak in gedachten laat Jesper Just het Lange Voorhout en Huis Huguetan (in ANNA@LV34) een hoofdrol spelen in zijn presentatie. In Huis Huguetan is tegelijk met de openluchtexpo een selectie van zijn films van de afgelopen tien jaar te zien. De tentoonstelling duurt tot 10 september.

Arcade #1: Jesper Just
Continuous Monuments
14 juli tot 10 september
maandag tot en met zondag 12:00 uur – 18:00 uur
openluchtexpo 24 uur per dag

Opening 14 juli 20:00 uur; met een theremin concert van Dorit Chrysler 21:00 uur

Meer over West

Meer over ANNA@LV34

Pollux Studio’s krijgen eigen smoel

De Pollux Studio’s op de Haagse Binckhorst zijn volop in ontwikkeling. Op ANNA’s oproep voor pioniers in de muziekscene zijn diverse muzikale professionals en andere creatievelingen afgekomen. Zij ontmoetten gelijkgestemden en het ANNA-team tijdens een open uurtje en een Plug & Play Meet-up die eerder deze maand plaatsvonden. Momenteel wordt hard gewerkt om de plek een eigen smoel te geven.

Vormgever Marcel van den Berg ontwikkelde het logo voor de Pollux Studio’s. De architecten van Refunc zijn bezig met een mobiele inrichting voor de binnenplaats. En de kunstenaars Hugo Mulder uit Amsterdam en Mr. Cenz uit Londen zijn vanaf 18 juni tot en met 25 juni bezig met een muurschildering op de loodsen van de Pollux Studio’s.

Street art
Hugo Mulder en Mr. Cenz zijn bekende namen in de internationale street art wereld. Beide kunstenaars zijn in Den Haag voor het I Love Hip Hop Festival dat zaterdag 24 juni plaatsvindt. De muur waarop zij hun kunstwerk zouden realiseren tijdens dit festival bleek plotseling niet meer beschikbaar. ANNA hoefde niet lang na te denken en bood met veel plezier de muur van de Pollux Studio’s aan om de metamorfose verder vorm te laten geven.

Benieuwd?
Neem dan snel een kijkje op de Facebookpagina van de Pollux Studio’s. Hier is de komende week elke dag de voortgang van het werk te zien. Op 25 juni wordt de muurschildering opgeleverd.

Meer info
Over Marcel van den Berg
Over Refunc
Over I Love Hiphop Festival

Pioniers in de muziekscene gezocht!

Ben jij een vrijdenker, ondernemende professional mèt passie voor muziek? Zoek je een spannende plek om deze samen met like-minded creatieven tot jouw eigen fantastische werk- en oefenplek te maken? Stuur ons dan je idee en wie weet kan je je eigen plek claimen bij de Pollux Studio’s op de Binckhorst – Den Haag.

Pollux Studio’s – plug & playground

Een jaren zestig kantoorpand, een semi-overdekte binnenplaats en een drietal loodsen: zij vormen de basis voor Pollux Studio’s – plug & playground. Gebiedsontwikkelaar BPD, eigenaar van deze panden, ziet graag een mooie invulling die past bij de Binckhorst en de stad Den Haag.

De behoefte vanuit de muziekscene aan studioruimte is een top match met de Pollux Studio’s. In deze panden zijn al regelmatig bekende Haagse musici actief. De onafheid van de panden vraagt om improvisatie, experiment en samenwerking. ANNA Vastgoed & Cultuur beheert de panden en is op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om samen Pollux Studio’s tot een muzikale plug & playground te ontwikkelen.

Wat biedt Pollux Studio’s?

  • de mogelijkheid om je eigen plek te claimen en ontwikkelen
  • werken naast en met musici, producenten en anderen in de muziekbranche
  • 3 jaar zekerheid van een gegarandeerde plek voor een nette prijs
  • de binnenplaats als playground voor experiment, platform en podium voor de gebruikers van Pollux Studio’s

Claim je plek!

Pitch je eigen claim door ons te laten weten:

  • wat wil je gaan doen?
  • met wie wil je aan de slag?
  • wat denk je toe te kunnen voegen aan Pollux Studio’s?
  • Wat voor ruimte zoek je en hoeveel m2 denk je hiervoor nodig te hebben?

Pollux Studio’s bekijken & beleven?

Kom dan naar de Plug & Play Meet Up op vrijdag 9 juni.
Vanaf 17:00 uur samen bouwen, brainstormen, hapje eten en drinken. ANNA regelt de bbq en drankjes, neem zelf mee wat je op de bbq wilt hebben!

We zouden het fijn vinden als laat weten dat je komt in verband met de inkoop, mail dan naar wendy@annavastgoedencultuur.nl.

Lees hier meer over de Pollux Studio’s…

01/12-04/02: ANNA@LV34

Expo Gustav Metzger

> meer info 06-17/12: ANNA@KV2

solo-expo Merab Gagiladze van Galerie First Class Art; wo t/m zo 12:00-17:00 uur

> meer info 07/12-01/04: ANNA@KV2

EU TZT The Hague: elke maand een verkoopexpo van Bos Fine Art; open do t/m zo 12:00-18:00 uur

> meer info 09/12-7/1: ANNA@KV2

Door de wol geverfd: expo van Peggy van den Oudenaller en Tamara Traxel; opening 9/12 om 17:00 uur; open vrij, zat en zon 12:00-17:00 uur

> meer info

LOCATIES IN BEHEER

ANNA@LV34

52.082966,4.312026

Lange Voorhout 34
2514 EE
Den Haag

Naar locatie

Pollux Studio’s

52.069459,4.339305

Polluxstraat 10
2516 AT
Den Haag

Naar locatie

ANNA@JS42

52.088269,4.304136

Javastraat 42
2585 AP
Den Haag

Naar locatie

ANNA@ZEE62

52.084976,4.302771

Zeestraat 62
2518 AC
Den Haag

Naar locatie

ANNA@KV2

52.080598,4.314549

Korte Vijverberg 2
2513 AB
Den Haag

Naar locatie

ANNA@ZZ04

52.090785,4.264133

Zeezwaluwstraat 4
2583RS
Den Haag

Naar locatie

ANNA@VHS42

52.068106,4.365357

Herenstraat 42
2271 CH
Voorburg

Naar locatie

Berckepoort

51.815388,4.668896

Voorstraat 220
3311 ET
Dordrecht

Naar locatie

Monopole

51.915950,4.397541

Hoogstraat 99
3111 HC
Schiedam

Naar locatie

ANNA’s Casino

52.117975,5.288242

Kampweg 1
3769 DE
Soesterberg

Naar locatie

LOCATIES NIET MEER IN BEHEER

ANNA@JS10

52.081521,4.330049

Juliana van Stolberglaan 10
2595 CL
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA’s Tolhuis

51.832698,4.531503

Achterzeedijk 77b
2992 SB
Barendrecht

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@HS52

51.914762,4.399587

Hoogstraat 52
3111 HJ
Schiedam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

De Strevel

51.887930,4.493800

Strevelsweg 700
3083 AS
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

Lola’s Kroon

52.318306,4.878885

Laan van Kronenburg 2
1183 AS
Amstelveen

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

Startblok

51.903901,4.453529

Westzeedijk 577
3024EL
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD20

51.933748098589575,4.487035274505615

Zaagmolendrift 20
3035 JB
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD22

51.9338208646592,4.486981630325317

Zaagmolendrift 24
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD26

51.933875,4.486827

Zaagmolendrift 26
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@VML02

52.076695,4.890559

Vijzelmolenlaan 2
3447 GX
Woerden

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@RW47

52.096132,4.307798

Raamweg 47
2596 HN
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@KV20

52.083278,4.317204

Korte Voorhout 20
2511 CX
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@PL91-93

51.936023,4.492989

Paradijslaan 91 en 93
3034 SJ
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@PL95

51.936022,4.492916

Paradijslaan 93
3034 SJ
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD12

51.933773,4.487337

Zaagmolendrift 12
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD35

51.933948,4.487285

Zaagmolendrift 35
3036 JX
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@ZD4

51.933725,4.487596

Zaagmolendrift 4
3035 JA
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@AP76

52.086247,4.298305

Anna Paulownastraat 76
2518 BJ
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@JFS20-24

51.928444,4.486774

Jonker Fransstraat 20-24
3031 AV
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@JFS26-28

51.92823,4.486823

Jonker Fransstraat 26-28
3031 AV
Rotterdam

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@VMK13

52.071802,4.324839

van Maanenkade 13
2516 LL
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@VMK218

52.07166,4.32512

van Maanenkade 218
2516 LL
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA@BH139

52.072691,4.310646

Boekhorststraat 139
2518 BJ
Den Haag

Locatie niet meer in beheer
Naar locatie

ANNA's Locaties